Benvinguts a la web de l’Ajuntament de PACS
Ajuntament
Agenda 21
Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2013
Períodes de crema

Mancomunitat
Penedès-Garraf

Recollida de rebuig:
Dilluns, dimecres, divendres i dissabte.

Mancomunitat
Penedès-Garraf

Recollida de mobles vells.
El tercer dijous de cada mes. Cal trucar a l'Ajuntament: 938171485 ext.1

Medi ambient

Campanya de Recollida d’olis domèstics a Pacs

Davant l'èxit de la Campanya de Recollida d’olis domèstics posada en marxa al CEIP el Drac, l'Ajuntament de Pacs ha decidit fer extensiu aquest servei a tots els habitants del municipi.

De la mateixa manera, les famílies de l'escola el Drac que vulguin continuar fent ús d'aquest servei durant les vacances escolars, podran dirigir-se els dimecres al matí a l'Ajuntament per fer el canvi de recipient.

Els nous recipients (un per família), ja estan disponibles a l'Ajuntament de Pacs i es podran bescanviar pels recipients d'oli usat cada dimecres de 9:00 a 13:00 als baixos de l'Ajuntament.

Funcionament del projecte escolar: El projecte facilita que cada alumne s’emporti cap a casa un dipòsit de plàstic d’un litre de capacitat, dissenyat per a l’ocasió, on la família ha d’anar dipositant les restes d’oli vegetal utilitzat al domicili. Quan el dipòsit està ple, el torna a l’escola i se li canvia per un altre envàs buit, que tornarà a endur-se cap a casa per tornar a començar el procés. Periòdicament, treballadors de la cooperativa Nou Verd passen a recollir l’oli domèstic per les escoles per tal de reciclar-lo i portar-lo a transformar en biodièsel, reutilitzable com a combustible de transport.

Els objectius del programa ambiental “Biodièsel a les escoles” són, en primer lloc, sensibilitzar els escolars, els seus familiars i els professionals docents, sobre el nivell alt de contaminació que produeix l’oli de fregir usat; en segon lloc, reutilitzar un residu com a font d’energia alternativa evitant la contaminació de les xarxes d’aigua residuals i minimitzant les emissions a l’atmosfera de combustibles fòssils que produeixin gasos d’efecte hivernacle; i en tercer lloc, donar ocupació a persones amb discapacitat, com són els treballadors de Nou Verd, que fan la recollida de l’oli per les escoles, s’encarreguen del buidatge dels contenidors de les escoles, del transport dels envasos plens d’oli, de la gestió de l’oli recuperat, del rentat dels envasos i del seu retorn a les escoles un cop ben nets per ser reutilitzats.

La cooperativa Nou Verd, impulsora del projecte a la comarca, forma part de l’Associació Entrem-hi, que té com a finalitat la promoció d’accions que condueixin a la inserció social i laboral de persones amb discapacitat de l’Alt Penedès.

PERÍODES DE CREMA

Permisos per fer foc de restes vegetals dins el període:

Dirigir-se a les oficines de l’ajuntament de dilluns a divendres de 9:30-13:30
Cal aportar: DNI i número de telèfon mòbil

Permisos per fer foc fora del període:

Cal consultar a les oficines de l’ajuntament de dilluns a divendres de 9:30-14:30 al telèfon 938171485 ext. 1

Inici del període de la prohibició d'encendre foc

S'inicien del 15 d'octubre fins el 14 de març resta PROHIBIT encendre qualsevol tipus de foc en terreny forestal, arbrat o no i en la franja de 500 metres que els envolta. (Decret 64/1995).

Autoritzacions excepcionals

No obstant aquesta prohibició, es poden sol·licitar unes autoritzacions excepcionals per la realització de diferents tipus d'activitats relacionades amb el foc: Per a la crema de restes agrícoles i/o forestals i per a focs recreatius i festes tradicionals

Sol·licituds individuals

Les persones que hagin de fer foc presentaran la seva sol·licitud amb indicació del motiu i del lloc on s'ha de fer a l'ajuntament del terme municipal al qual afecti, per tal aquest doni el seu vist-i- plau i les traslladi al Departament d'Agricultura.

Sol·licituds cremes col·lectives

Els municipis que s'hagin acollit la modalitat de cremes col·lectives de brancatge i restes vegetals procedents de treballs agrícoles podran lliurar les autoritzacions del Departament directament a través de la plataforma EACAT. Consulteu disponibilitat d'aquest servei al vostre ajuntament.

Recordatori

Es recorda que és prohibit cremar qualsevol tipus de residu (palets, envasos, plàstics…) i no es tramitarà cap sol·licitud en aquest sentit. Aquests tipus de residus cal gestionar-los via deixalleria: www.deixalleries.com/ (àmbit metropolità) o www.arc.cat/deixalleries/ (resta Catalunya).

Per qualsevol dubte o aclariment, contacteu amb els agents rurals de la vostra comarca o bé truqueu al 93 561 70 00

Més informació medi ambient a:

www.ccapenedes.com

www.proteccionatura.es


Tallers i activitats de sensibilització ambiental

Dóna Joc a les deixalles

Taller Fem Paper!!!


Mapa web