Benvinguts a la web de l’Ajuntament de PACS

Balls populars les Orenetes

Balls populars Les Orenetes

Està format per un conjunt de balls tradicionals catalans en els quals hi participen els nens i nenes del poble durant la Festa Major.

Els balls populars es van formar per un grup de mares i la seva assajadora era la Rosa Maria. En el seus inicis, només hi havia panderetes. És van crear els cercolets i els capgrossos perquè cada vegada hi havia més participació de nens i nenes. Va ser l’any 2000 quan l’Anna Soler es va incorporar com a monitora donant suport a la Rosa Tort.

Han participat en l’Expocultura ’94 i han format part de la cercavila dels dilluns de la festa major de Sant Martí Sarroca.

Actualment, els assajos comencen després de Sant Joan i es fan un cop per setmana per cada grup fins a arribar a la festa major.

Els Balls

Balls populars Les Orenetes

Panderetes: Són els més petitons del grup. Comencen a partir de 3 anys . El vestuari és: faldilla blanca a topus blau marí, samarreta blanca adornada amb llaços blau, verd i vermells a les mànigues i al coll. Sabatilles blaves amb un picarol a les sabates. Els balls que fan són la creu, la serp, el cargol i el quadrat.

Cercolets: Comencen a partir de 5 anys, molts dels integrants venen a fer el salt de panderetes. La indumentària és la mateixa que panderetes. Els balls també són els mateixos, excepte la cúpula.

Capgrossos: Són nens i nenes a partir de 4 anys. El vestuari depèn del capgròs. Esta format per capgrossos d’animals com : el burro, la gallina, l’ànec, la granota, el gat, el pingüí i també el patufet i el dimoni. Ballen la serp i el ball de capgrossos.

Email de contacte: ballspopulars_pacs@hotmail.es

Per Festa Major: que sonin panderetes, enlairem els cercolets i capgrossos i disfrutem del so de la gralla!


Mapa web