Benvinguts a la web de l’Ajuntament de PACS

Colla de Drac i Diables de Pacs del Penedès

Colla de Drac i Diables

Història

Som un grup de Cultura Popular Catalana que te la passió per el foc i la percussió com a punt en comú. Ens reunim joves, petits i grans de tot el municipi i rodalies.

La nostre Colla va nèixer gràcies a un grup d’amics l’any 1985 amb els diables i timbalers. Tres anys mes tard va resorgir de l’infern el nostre Drac, agafant tot el protagonisme de la Colla, des dels inicis no hem parat de recórrer pobles, ciutats, festes i cercaviles. Però com no en teniem prou, l’any 2011 ha nascut la Colla Infantil.

La nostra bèstia de foc creada per l’artista Dolors Sans (www.dolorssans.com), s’ha inspirat en un quadre renaixentista amb el tema de Sant Jordi i el drac, i recull tres elements de la mitologia clàssica dels dracs: rèptil, au i fera. També es caracteritza per ser el PRIMER en tenir potes donant la sensació de moviment.

Mentrestant, a tot això, tenim un ampli i variat repertori musical de la mà dels nostres Tabalers, i dels balls i espurnes dels nostres Diables.

Les activitats de la Colla de Drac i Diables de Pacs del Penedès han sigut i són molt variades: desde cercaviles per festes majors, correfocs, castells de foc, timbarades, trobades de bestiari; a celebracions particulars, participar en les Olimpíades de Barcelona 1992 i en concerts i activitats diverses per promocionar i difondre la nostre tradició.

La percussió i el foc és la nostra manera de viure. El somriure i la satisfacció del públic és la nostra finalitat.

Foc i ganes de cremar s'han reunit per disfrutar, VISCA LA FESTA MAJOR!!

tam,tatatam tatatam tam ,tam,tam tam...tam tatatam tatatatam ....

Contacte

Avda. Diputació, 7
08796 Pacs del Penedès
President: Xavi Espinosa
Tel. 666 11 32 48
dracidiablesdepacsdelepenedes@gmail.com
Fes-te amic al Facebook
Segueix-nos al Twitter
Al YouTube
O al Blog


Mapa web