Benvinguts a la web de l’Ajuntament de PACS

Colla de Bastoners

Colla de Bastoners

L’any 2006, un grup de mares de l’escola el Drac de Pacs es va animar a recuperar el ball de bastons que anys enrere ja s’havia ballat a la Festa Major del poble.

Amb l’ajuda de l’Eduard i l’Anna Soler vam aprendre “La pavana”, “El rotllet”, “El gegant del Pi” i “La boja”.

Ens ho varem passar tant bé que vam encomanar el nostre entusiasme a més gent i l’estiu següent vam doblar la colla. Així doncs, van sortir dos grups de bastons. Varem ampliar el repertori i vam intentar perfeccionar els balls que ja havíem après.

L’any 2008, l’Eduard ens va proposar d’aprendre un parell de balls de pastorets i amb la seva paciència i l’esforç ens en varem sortir prou bé!. Aquell estiu també es va formar una altra colla de bastoners de nens i nenes assajats per l’Anna Soler que han continuat fins enguany.

Ha estat una gran experiència i això també ens ha ajudat a conèixer gent del mateix poble, de barris allunyats un de l’altre i que d’altra manera, aquest retrovament , no hauria estat possible!

Gràcies a l’Eduard, a l’Anna, a l'altra Anna, a la MªElena, a la Reyes, als grallers, al radio cassette atrotinat…. i a tot el poble per acompanyar-nos!!!

Visca la Festa Major!!!


Mapa web